Новини

Обласна рада продовжує онлайн-навчання сімейних лікарів.

онлайн навчання

З минулого року Дніпропетровська обласна рада вперше в Україні запровадила проект із проведення відео-конференцій для сімейних лікарів. В режимі онлайн медики можуть слухати лекції від професорів Медичної академії.

Сьогодні розпочався новий навчальний дистанційний курс. Тема першої лекції про особливості клінічної діагностики розладів адаптації. Це вже другий дистанційний курс для лікарів. По його закінченню спеціалісти отримають бали, які для них зарахує департамент охорони здоров’я. Після будуть видані відповідні сертифікати. Теми лекцій завжди різноманітні : про виявлення онкологічних захворювань на ранніх стадіях, про психологічну підтримку родин військових, діагностики діабету та інші.

Проведення відео-лекцій дозволяє навчати усіх спеціалістів з самих віддалених куточків області. В проекті задіяні усі, без виключення Центри первинної медико-санітарної допомоги та більше 700 лікарів.  Навчання повністю безкоштовне, а головне комфортне. Адже проходить дистанційно, економлячи ресурси та час.

Голова обласної ради Гліб Пригунов переконаний, що лікарям із широкою сферою завдань, такий проект вкрай потрібен:

«Проект дає нові знання і можливості для подальшого розвитку. Ми охоплюємо сотні спеціалістів із віддалених територій. Адже якісна медична допомога має надаватися не тільки у великих обласних лікарнях, а й на місцях. Перевага проекту ще й в тому, що лікарі беруть участь в лекціях, не відриваючись від робочого місця!».