Новини

Обласна рада розвиває соціально-відповідальний бізнес

21751699_252111155310488_2001720505741529597_n

Така модель ведення бізнесу передбачає не тільки дотримання виробничих стандартів та оплати належного рівня заробітних плат. Вона створює додаткові добровільні зобов’язання перед суспільством. Починаючи від встановлення у магазинах урн для батарейок, сортування сміття, продажу паперових пакетів і завершуючи широкомасштабними акціями зі збору коштів для сиріт, хворих людей та багато іншого.

В області стартував навчально-практичний курс з соціального проектування для підприємців. Учасники під керівництвом професійних спікерів навчатимуться не тільки розробляти ідеї соціальних проектів, а й реалізовувати їх на відповідних грантових конкурсах. Зустрічі проводяться за підтримки «Центру малого та середнього бізнесу» обласної ради.

Українські компанії розпочинають активно рухатися до міжнародних стандартів ведення бізнесу. Все частіше робота спрямовується на захист інтересів та прав споживачів, турботу про навколишнє середовище, благодійність, взаємодію з різними категоріями населення. Тож, аби уникнути одиничних піар-акцій та впровадити ефективну соціальну стратегію ведення бізнесу, було створено курс «Соціальне проектування: від ідеї до реалізації». Учасникам це дасть змогу у майбутньому сформувати позитивний імідж компанії, отримати перевагу над конкурентами, зведе до мінімуму негативні відгуки про діяльність та викликатиме довіру у клієнтів.

«У Європі малий та середній бізнес – це основа суспільства, тому, стимулюючи розвиток активної соціальної позиції малого та середнього підприємництва, облрада допомагає громадам бути більш успішними та заможними. Загалом, співпрацюючи із підприємцями, ми охоплюємо всебічні напрямки. Навчання і тренінги для школярів, підтримка та допомога підприємцям-початківцям, залучення жінок до бізнесу та інші», — підсумував голова обласної ради Гліб Пригунов.