Новини

Обласний «Оскар»: сьогодні нагородили кращих представників театральної галузі.

120347438_3753137394705523_1713958583297564963_n
Пройшов традиційний фестиваль-конкурс «Січеславна» на здобуття вищої театральної нагороди Придніпров’я. Професійне журі, переглянувши 22 вистави, визначило переможців у номінаціях за кращу чоловічу та жіночу роль, ролі другого плану, кращу режисуру та хореографію, кращу сценогрофію. Цього року в конкурсі взяли участь 13 театрів із Дніпра, Запоріжжя, Кривого Рогу, Павлограду та Кам‘янського.
Також цьогоріч позаконкурсною програмою було представлено виставу «Наше містечко» Дніпропетровського фахового мистецько-художнього коледжу культури. Цей освітній заклад обласна рада модернізувала цього року, шляхом об’єднання двох коледжів. Для театралів-початківців участь в такому фестивалі, чудова нагода проявити себе та почути розгорнуту критику від професіоналів.
Професійне журі, провідні театрознавці України, дали свої обґрунтовані рецензії на кожну виставу. Обласна рада вже не перший рік підтримує проведення цієї культурної події. Цього разу нагороди учасникам від голови Дніпропетровської обласної ради вручила Лілія Гиренко, начальник управління з питань гуманітарної, соціально-культурної сфери та освіти облради.