Новини

Обласну асоціацію органів місцевого самоврядування визнано асоційованим партнером Європейського Альянсу  

349831652_203658619231632_4883802090692017599_n

28 червня 2023 року Дніпропетровську обласну асоціацію органів місцевого самоврядування офіційно прийнято до асоційованих партнерів Європейського Альянсу міст та регіонів.

«Це означає, що до наших громад прийдуть європейські інвестиції та допомога міжнародних партнерів. Адже саме на відновлення та реконструкцію України спрямована діяльність Європейського альянсу міст та регіонів, який був створений Радою Європи та його партнерами усього через тиждень після того, як наша держава отримала статус країни-кандидата на вступ до ЄС. Наші європейські партнери допомагатимуть нам досягати нашої головної мети — відновлення територій, які страждають від російських обстрілів. Це громади Нікопольського, Синельниківського, Криворізького, Дніпровського районів», — зазначив голова Дніпропетровської облради та голова ДОАОМС Микола Лукашук.

Європейський Альянс міст та регіонів за відновлення України було створено Радою Європи та його партнерами для координації спільних зусиль, які спрямовані на допомогу у відновленні та реконструкції України. Це сталось через тиждень після того, як наша держава отримала статус країни-кандидата на вступ до ЄС на 150-му пленарному засіданні Ради директорів.

Мета Альянсу — налагодити діалог між основними партнерами з ЄС та місцевими й регіональними органами влади, надавати інформацію та зворотний зв’язок інститутам, сприяти наданню експертних знань у галузі нарощування потенціалу, належного управління та технічної допомоги містам та регіонам України.

«Тепер ми можемо швидко налагодити діалог між місцевою владою області та державами-членами ЄС і реалізовувати спільні програми. Війна ще триває, але ми повинні готуватися до відбудови наших громад вже зараз. В нас багато пропозицій для інвесторів і, переконаний, з допомогою партнерів, вони обов’язково реалізуються», — додав Микола Лукашук.

Серед принципів Альянсу:
• непохитна підтримка територіальної цілісності України та її права захищати свій суверенітет;
• подальша європейська інтеграція та доступ місцевої та регіональної влади України до європейських мереж;
• розширення прав та можливостей місцевого самоврядування у відновленні та реконструкції країни, разом з ЄС та іншими міжнародними партнерами;
• сприяння розвитку та модернізації українського села як важливої складової успіху України;
• боротьба з корупцією;
• захист свободи місцевих ЗМІ тощо.