Новини

Облрада провела черговий відкритий конкурс на оренду комунального майна.

конкурс оренде

Завдяки діям, що відповідають статті 5 закону України «Про оренду державного та комунального майна», орендодавцем може виступати Дніпропетровська обласна рада. Таким чином стало можливим збільшення надходжень до бюджету області.

Наприклад , відкритий конкурс на укладання договорів оренди на територіях КЗ «Дніпропетровська обласна клінічна офтальмологічна лікарня», КЗ «Дніпропетровська обласна станція переливання крові» та КЗ «Криворізька міська лікарня №4»ДОР» додатково до бюджету області додав більше 1 млн. грн. на рік.

Завдяки впровадженню відкритих конкурсів серед орендарів комунальної власності, обласна рада збільшила кількість їх учасників. Цим створила конкуренцію, що сприяло підвищенню ціни на оренду і відповідно збільшення надходжень до бюджету. Зараз в Дніпропетровській обласній раді розробляються відповідні рішення задля збільшення кількості та якості такого роду конкурсів. Це дозволить в декілька разів збільшити надходження до бюджету та ефективно використовувати комунальну власність.