Новини

Обстеження укриттів та бомбосховищ на Дніпропетровщині: в обласній раді пройшло засідання постійної комісії з питань забезпечення правоохоронної діяльності

IMG_6907

Наразі в Дніпропетровській області налічується 3350 захисних споруд різного типу. Станом на вечір 05.06.2023 перевірено 3301 споруду.

«До перевірки були залучені органи  місцевого самоврядування, обласна військова адміністрація спільно з районними військовими адміністраціями, ГУ ДСНС у області, ГУ Національної поліції у області, за сприяння Управління Служби безпеки України. 3 власниками укриттів, які виявилися недоступними, ведеться робота. По деяким з них матеріали вже передані правоохоронним органам», – розповів голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук. 

Крім того в Дніпрі та Нікополі в місцях скупчення людей (зупинки, сквери тощо) встановлено 75 швидкомонтованих сховищ. 

«В наших найближчих планах – провести навчання для керівників комунальних підприємств, установ, закладів Дніпропетровської обласної ради, щодо порядку створення, утримання фонду захисних споруд цивільного захисту та дій у надзвичайних ситуаціях і укриття населення», – сказав начальник управління організації заходів цивільного захисту ГУ ДСНС в Дніпропетровській області Анатолій Сугак. 

За результатами засідання було вирішено, в тому числі, забезпечити обстеження ycix приміщень, які можливо використовувати для укриття населення та розширення фонду захисних споруд цивільного захисту.

«Якщо ви знаєте про якесь закрите укриття – телефонуйте 102. У нас вже було 54 таких звернення. Фіксуємо їх не на папері, а виїзжаємо, дивимось, притягуємо до відповідальності», – підсумував заступник начальника ГУ Нацполіції Володимир Богоніс.