Новини

Одна із лікарень Дніпропетровщини отримала високоточне діагностичне обладнання для виявлення вірусу папіломи людини

1

З його допомогою лікарі зможуть на ранніх стадіях діагностувати вірус папіломи людини, який спричиняє рак шийки матки – один із найпоширеніших видів онкозахворювань.

«Це достатньо нова методика. Її особливістю є те, що вона може визначати саме наявність вірусу, що важливо для скринінгу», – сказала Владислава Лещенко – лікарка-лаборант медцентру.

За місяць користування апаратом лікарі вже зробили понад 450 досліджень.

«Обстежуємо жінок і виявляємо серед них тих, хто має високу онкогенність», – поділилася Надія Гладченко – завідувачка клініко-діагностичної лабораторії медцентру.
Техніку медцентру передали за програмою фонду ООН. Технологія діагностики за допомогою цього приладу є «золотим стандартом» сучасної світової медицини. Раніше, аби пройти це обстеження, потрібно було звертатися до приватних клінік чи їхати за кордон.

«Великою подією для нашого центру було те, що ми стали надкластерною лікарнею за двома напрямками – дитяча медицина та акушерська допомога у нашому регіоні», – підкреслив Олексій Власов – генеральний директор медичного центру.
Пройти діагностику можуть всі бажаючі мешканці Дніпропетровщини, а також переселенці.

«Це одна з найпотужніших лікарень у нашому регіоні, де отримують допомогу люди не тільки з нашої області, а ще й з Харківщини, Донеччини, Луганщини, Херсонщини», – сказав Микола Лукашук – голова Дніпропетровської обласної ради.

Аби записатися на дослідження, звертайтеся за телефонами:
+38 056 378 80 00+38 068 801 08 03
+38 066 801 08 03+38 073 801 08 03.