Новини

Оновлення «Метеору» у Дніпрі, нові трамваї, шкільні автобуси, оснащення лікарень та капітальні реконструкції – профільна комісія облради затвердила зміни до бюджету Дніпропетровщини

photo5438584832453097525
100 млн грн спрямують на початок реконструкції «Метеору» у Дніпрі. Також обласному центру виділять 41 млн – на реконструкцію спортивно-видовищного центру в районі пр. Слобожанського. 6,5 млн грн підуть на реконструкцію відділення постінтенсивного догляду та виходжування новонароджених у перинатальному центрі на Космічній.
В області також виділені кошти на важливі соціальні об’єкти:
29,5 млн – на реконструкцію ЗОШ №20 у Кам’янському.
10 млн – для Криворізької міської лікарні №2.
5,4 млн грн — будівництво амбулаторії на 1 лікаря з житлом у с. Веселе.
5,2 млн спрямують на реставраційні роботи в Троїцькому соборі в м. Новомосковську.
1,8 млн грн затвердили для проведення капітального ремонту фасаду та утеплення будівлі «Криворізький дитячий будинок-інтернат» ДОР».
4,3 млн грн підуть на реконструкцію будівель міжнародного аеропорту у Кривому Розі.
Окрім того депутати проголосували за виділення 1,2 млрд грн на закупівлю нових трамваїв для Дніпра та Кривого Рогу.
На придбання шкільних автобусів, у тому числі обладнаних місцями для дітей з особливими освітніми потребами, – 66,5 млн.
Майже 5 млн — на забезпечення створення належних санітарно-гігієнічних умов у школах області.
На фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг спрямовано 16 млн грн.
Майже 8 млн грн з державного бюджету розподілено на на оплату комунальних послуг та енергоносіїв медичних закладів.
Також 76,3 млн грн підуть на проведення реконструкції мереж медичного киснепостачання 4 медичних закладів обласного підпорядкування (КП «Дніпропетровська обласна клінічна лікарня ім. І.І.Мечникова», КП «Дніпропетровська багатопрофільна клінічна лікарня з надання психіатричної допомоги», КП «Дніпропетровський обласний клінічний центр кардіології та кардіохірургії», КП «Криворізький протитуберкульозний диспансер»).
Разом з тим з обласного бюджету виділено відповідну субвенцію на забезпечення централізованою подачею кисню ліжкового фонду госпітальних баз на місцях.