Новини

Офіційна заява Дніпропетровської облради у зв‘язку із неправомірними діями по відношенню до дитини у Кам’янському спеціалізованому будинку дитини

26 червня у будинку дитини відбулось грубе порушення по відношенню до півторарічної дитини. Маленька дівчинка знаходилась під наглядом і поводила себе неспокійно. Медсестра, яка доглядала дитину, раптово вчинила стосовно дитини несумісні з будь-якими методами виховання дії. Це було зафіксовано на відео і викладено у мережу Інтернет того ж дня.

Директор закладу на запит Дніпропетровської обласної ради стверджує: медсестра у своїй пояснювальній записці зазначила, що таким чином хотіла заспокоїти дитину.

Наразі молодша медична сестра Карпушева О.М. відсторонена від роботи. 27.06.2020 розпочалося службове розслідування, у якому беруть участь правоохоронні органи та профспілковий комітет закладу.

Розслідування продовжується, до нього долучаться і депутати обласної ради.

За результатами медичного обстеження дитина, на щастя, не має фізичних ушкоджень, — стверджують лікарі.

«Жорстоке ставлення до дітей з боку фахівців — це злочин. І свій вердикт мають винести правоохоронці разом із фахівцями. Уникати подібних випадків допоможе жорсткий контроль. Ми вже працюємо над проєктом безпеки дітей в закладах освіти та лікувальних. Наше завдання, щоб кожен заклад освіти був оснащений камерами відеонагляду. Наразі така система спостереження вже закладена у проєкт реконструкції 33-Ї гімназії, яку ми зараз робимо  у м.Дніпро», — зазначив голова обласної ради Святослав Олійник.