Новини

Офіційне знайомство: новий Посол Австрії в Україні завітав до Дніпропетровщини

_MG_5603

Мета візиту Ґернота Пфандлера – познайомитися із керівниками області та окреслити напрямки співпраці між Дніпропетровщиною та Австрійською Республікою. Очільник ОДА Олександр Бондаренко, заступник голови облради Володимир Тюрін презентували економічний та інвестиційний потенціал області. Саме економічна кооперація з європейською країною є головним завданням сьогодні.

Австрія — одна з перших країн у світі, що більше ніж на 50% перейшли на енергозберігаючі технології. На даний момент країна отримує більше 65% електроенергії з поновлюваних джерел енергії. Співпраця саме в цьому секторі є однією із пріоритетних для Дніпропетровщини.

Олександр Бондаренко додав до списку пріоритетів – космічну галузь та сферу ІТ-технологій. Розповів про Індустріальний парк у Павлограді, реконструкцію СК «Метеор» та запросив Посла Австрії завітати на Дніпропетровський економічний форум  DEF 2020.

Серед найближчих планів співпраці: австрійська компанія «Masterconcept» допоможе підготувати комплексну стратегію розвитку курорту «Солоний лиман». Цей майстер-план ляже в основу презентації перспектив оздоровниці для інвесторів.

Культурний обмін в свою чергу вже вийшов на новий рівень. Як відомо, 2019 рік проголошено Роком культури України в Австрії та Роком культури Австрії в Україні. Загалом, за рік було проведено більш ніж 150 заходів різного плану та масштабу — від цільових воркшопів та майстер-класів до великих концертів на кшталт концерту Національного симфонічного оркестру України в одному з найбільших та найпрестижніших концертних залів Австрії Брукнерхаус.