Новини

Пам’ятник загиблим поліцейським – нагадування суспільству про ціну безпеки та спокійних вулиць

IMG_5455

 Сьогодні у Дніпрі на центральному автовокзалі міста відкрили пам’ятник патрульним поліцейським Артему Кутушеву та Ользі Макаренко, які загинули при виконанні службових обов’язків.

 Це був перший випадок загибелі патрульних поліцейських при виконанні службових обов’язків в історії України. Нагадаємо, що 25 вересня 2016 року близько 10:00 поблизу Дніпровського автовокзалу екіпаж патрульної поліції затримав автомобіль, який проїхав на заборонений сигнал світлофора. Затриманий Олександр Пугачов почав сперечатися з поліцейськими і вимагав відпустити його. Після відмови затриманий зробив кілька пострілів у поліцейських, убивши Артема Кутушева і важко поранивши Ольгу Макаренко. Вона пізніше померла в лікарні під час операції. Зараз триває судовий процес над убивцею, 28 вересня відбудеться чергове судове засідання.

 «Порядок і безпека на вулицях – це те, на що очікує суспільство від патрульної поліції. Але порядок і безпека на вулицях – мають свої ціну! Іноді вона завелика – життя охоронців порядку! Я впевнений у справедливості Феміди і в тому, що винні понесуть відповідальність. Співчуваю родинам загиблих, дякую батькам за виховання гідних людей та справжніх патріотів. Ми завжди пам’ятаємо всіх, хто захищав наше місто від злочинності. Хто ціною свого життя заплатив за наше спокійне життя», — зазначив на відкритті пам’ятника голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.

 Він також подякував патрульним, зазначивши, що вони несуть службу в непростий для країни час, а також та вручив нагороди найкращим поліцейським.