Новини

Патріарх Філарет подякував Глібу Пригунову та меценатам за розбудову храму.

7387D70F-F630-4FC5-8F0D-DF752195BBFE

Сьогодні у Дніпрі Святійший Патриарх Київської і всієї Русі-України Філарет освятив новозбудовану Церкву на честь Ікони Божої Матері «Несподівана радість» та відкрив «Українське подвір’я» — комплекс, що містить Єпархію, недільну школу для дітей та Храм. Ця церква є єдиним храмом Української православної церкви Київського Патріархату, зведеним у центрі міста за останні сто років.

Патріарх провів урочисту службу, на яку прийшли віряни Української православної церкви, воїни Збройних Сил, народні депутати, волонтери, представники козацтва.
У своїй промові він наголосив, що Українська церква є об’єднуючою силою всього українського суспільства і є великою підтримкою держави у ці складні часи. Патріарх подякував голові обласної ради Глібу Пригунову та меценатам за те, що вони сприяють розвитку церкви, роблять все, аби щодня все більше людей долучалися до церкви.

«Вища звитяга для людини – це можливість віддати свої сили та життя заради Вітчизни, рідних, друзів, — наголосив Патріарх. — Наші захисники на фронті віддають своє життя — це прояв найвищої любові. Господь обов’язково нагородить їх. Правда і добро неодмінно переможуть. Господь дасть нам після скорботи радість і мир!».