Новини

«Перевантаження – найбільш ймовірна причина вчорашнього обвалу мосту», — Святослав Олійник.

Згідно показів водія авто, він завантажився металевими виробами, трубами вагою 20 тон, та прямував до м. Одеса. Вага фіксується і в товарно-транспортній накладній.

На відстані 113 м перед мостом у напрямку руху автомобіля встановлений дорожній знак «3.15» ПДД України — «Рух транспортних засобів, маса яких перевищує 10 т, заборонено.

Слідчим відділом Нікопольського відділу поліції розпочаті кримінальні провадження. Встановлюються інші свідки події для подальшого їх допиту. На місце події виїхав начальник Управління експлуатації доріг Укравтодору Олег Федоренко, який координує міжвідомчу діяльність з подолання наслідків аварії.

Міст був побудований у 1955 році, згідно обстеження у 2017 році перебував у 4-му експлуатаційному стані (обмежено працездатний), визначений ресурс його експлуатації — 12 років.

Те, що сталося, спонукало обласну раду і державну адміністрацію створити спільну профільну комісію з перевірки стану всіх мостів в області. До неї увійшли представники профільних департаментів та відділів, депутати обласної ради. Найближчим часом будуть отримані перші дані роботи комісії.