Новини

Перший крок до створення Інституту культури!

91009502_3198748753477726_3156764468222885888_n

Депутати облради на он-лайн сесії проголосували за реорганізацію шляхом приєднання «Дніпропетровського театрально-художнього коледжу» до «Дніпропетровського коледжу культури і мистецтв».
Новий коледж об’єднає спеціалізації обох установ, виключить дублюючі, а також відкриє нову — проектний менеджмент у культурі!

Створення нового навчального закладу є необхідністю.

По-перше, ліцензійне замовлення у названих коледжах недовиконується майже на 40%, тому оптимізація коштів на утримання установ у будь-якому випадку повинна була відбутися.

По-друге, незабаром установи культури за планом Міносвіти і науки України будуть керуватися законом про ПТУ, тому що держава не може дозволити собі утримувати напівпорожні 700 ПТУ і 700 коледжів.

Рішення облради про злиття коледжів запобігає їх перетворення на ПТУ. Установи культури не можуть керуватися тими ж операційними механізмами, що й установи промисловості.

Заняття у новому коледжі будуть проходити к тих же будівлях. Їх проводитимуть ті ж викладачі. Студенти отримають дипломи вчасно.

«Ми робимо перший крок до створення інституту культури. Зараз наш регіон не має свого вищого навчального закладу у сфері культури. Наша молодь їде на навчання до вищих навчальних закладів Києва, Харкова, і додому вже не повертається. Область втрачає свій творчий потенціал, своїх талановитих жителів. Ми можемо і повинні це виправити», — Святослав Олійник.