Новини

Петриківський розпис – справжній оберег!

3

У цьому впевнений учасник АТО Віталій Олійник. Саме тому його побратим, депутат обласної ради Віктор Боняк зініціював майстер клас з петриківського розпису у госпіталі інвалідів війни.

Віталій пішов воювати у 2014 році. Із собою він взяв хустинку з петриківським орнаментом, яка, як вважає боєць, стала справжнім оберегом, «не раз приносила справжню удачу, і «відводила» від ворожих куль».

Комунальне підприємство обласної ради «Центр народної творчості «Дивокрай» провело для пацієнтів госпіталю майстер-клас з Петриківського розпису. Учасниками заходу стали близько 20 ветеранів війни, серед яких близько 15 були з АТО.

2

Під час заходу військові змогли спробувати самостійно намалювати на папері оберег з елементів петриківківського розпису. Також ветерани ділились своїми спогадами та почуттями, спілкувались один з одним. На пам’ять вони отримали від депутата ручки з елементами петриківського розпису.

1

Голова обласної ради Гліб Пригунов підтримав проведення подібних заходів і підкреслив: «Петриківський розпис – є одним з найцінніших надбань нашої нації, відображенням співочої української душі. Тому такі заходи, коли ми безпосередньо долучаємось до мистецтва, можуть сприяти лікуванню душевних ран наших героїв».