Новини

Питання видобутку урану, погашення боргів водоканалів, нова Стратегія розвитку області. Як пройшла XXIV сесія Дніпропетровської обласної ради?

DB06B093-FF8F-415D-AF3B-907340C4EF42

✅Критичним питанням цього тижня для області було відключення від електроенергії водоканалу «Дніпро — Західний Донбас». Таким чином без води залишаються жителі Павлограду, Синельникового, Тернівки та Першотравенська . Обласна рада винесла на сесію  рішення про фінансову допомогу на погашення боргів перед ДТЕК.

 

✅З урахуванням останніх подій обласна рада відмінила рішення 2016 року, яке від початку фактично давало дозвіл на дослідницькі роботи  запасів урану у Криничанському, Дніпровському та П’ятихатському районах. 

✅Депутати прийняли Нову Стратегію розвитку регіону. У документі визначені напрямки та конкретні проекти в області до 2027 року. Головні напрямки: розвиток інфраструктури; залучення інвестицій; захист екології; зміцнення людського ресурсу.

✅Перерозподіл бюджетних спрямувань:

 ⁃ виділення 1 млн грн на програму лікування гіпертонічної хвороби;

 ⁃ 2 млн грн —  на конкурс громад з відновлення історико – культурної спадщини;

 ⁃ 20 млн грн — на закінчення  реконструкції Перинатального центру у Дніпрі.

Детальніше про кожне з рішень дивіться у розгорнутих прес-релізах сьогодні на офіційних ресурсах Дніпропетровської облради.