Новини

Пневмонію виявили в хворих на COVID

received_822370808250726

Всім 73 хворим на коронавірус , що проживають в реабілітаційних центрах в Підгородному , провели рентген діагностику на наявність прихованих пневмоній. Хворих із пневмонією госпіталізували в лікарню ім.. Мечникова.
Легкі, приховані форми, які зараз спостерігають у пацієнтів, можуть мати тяжкі ускладнення з часом, — стверджує Валерій Сердюк, голова облздраву. Тому напередодні, на виїзному засіданні обласного штабу з протидії коронавірусу, було прийняте рішення провести діагностику пневмонії всім хворим в реабілітаційних центрах, аби уникнути фатальних випадків в майбутньому.
«Процедуру здійснили за допомогою пересувного цифрового томографу, розміщеному у спеціальному автобусі. Цифровий томограф взяли в лікарні Мечникова, автобус — в іншому мед закладі. Таким чином, ми створили пересувну лабораторію, яка по черзі об’їхала всі центри. Медики, лаборантии були захищені усіма необхідними спецзасобами. І як показала практика, ми були праві, виявлені пневмонії і потребують госпіталізації. Сподіваюся, нам вдалося запобігти найгіршим сценаріям» , — Святослав Олійник, голова обласної ради.