Новини

Повернути перемогу до порядку денного України!

36609910_2030695560283057_3332471936784531456_n

Стратегія відновлення цілісності України і деокупації Донбасу – ТОП-тема для обговорень сьогодні. Цей новий механізм вперше було презентовано у Києві на Національному експертному форумі, в роботі якого взяв участь голова обласної ради Гліб Пригунов. Перший український покроковий план обговорювали на масштабному аналітичному майданчику країни – детально розібрали і доповнили.

Зараз подібні слухання проходять у всіх областях. Сьогодні за круглим столом зібрались представники обласної і міської влади, юстиції, прокуратури, військових формувань, громадських організацій, духовенства. Широкому загалу стратегію презентував радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко. Вона включає детально розписані 11 кроків для досягнення головної мети – відновлення цілісності України.

Присутній на обговореннях заступник голови облради Олександр Доброгорський зауважив: «Я детально ознайомився із Стратегією та її пунктами. Насправді, у ній прописані дуже важливі речі, які слід обговорити, можливо доробити і починати реалізовувати. Дякую Міністерству внутрішніх справ України за перший змістовний план дій!».

Серед важливого на першому підготовчому етапі слід виокремити ухвалення законів про амністію і про колаборантів, розробку та реалізацію комунікаційної стратегії і введення миротворчої місії на Донбас. Звичайно, що для прифронтової Дніпропетровщини ці теми є вкрай важливими. Голова обласної ради Гліб Пригунов коментує:

«Тема безпеки України – чи не головна для нашої держави. Я переконаний, що саме завдяки дипломатії і цивілізованому підходу ми зможемо впоратися із викликами сучасності. Перед українцями стоїть важливе завдання – обрати шлях вирішення конфлікту, відновити цілісність країни не лише територіально, а й духовно, спільно із підтримкою громадянського суспільства!».

За підсумками круглого столу усі ідеї, зауваження та пропозиції, що прозвучали, знайшли своє відображення у резолюції, що буде надіслана для опрацювання у Міністерство внутрішніх справ України.