Новини

Польський досвід використовують на Дніпропетровщині.

dsc_1771

Якісне впровадження децентралізації неможливе без успішних європейських прикладів. У листопаді у польському місті Ворцлав відбулася зустріч делегації Дніпропетровської області із Маршалом воєводства Нижня Сілезія Цезарієм Пшибильським. Підтримка Дніпропетровської області в питаннях децентралізації, розвитку об’єднаних територіальних громад, в питаннях створення та управління вільними економічними зонами та територіями економічної активності – ці та інші питання обговорювали на зустрічі із польськими політиками заступник голови Дніпропетровської обласної ради Володимир Тюрін та директор Дніпропетровського регіонального інвестиційного агентства Дніпропетровської обласнї ради Валентина Затишняк.

«Результатом зустрічі став початок економічного співробітництва і встановлення зв’язку між представниками Нижньосілезького та Дніпропетровського бізнесу. Це неоцінений вклад в розвиток області», — зазначив Володимир Тюрін.

До цього часу воєводство Нижня Сілезія та Дніпропетровська область співпрацювали в гуманітарній та культурній сферах, обмінювалися науковими досягненнями та здобутками в сфері місцевого самоврядування. Також напрямком співпраці є процес проходження реабілітації в Польщі для учасників бойових дій на Сході країни та внутрішньо переміщених осіб.

Таке співробітництво стало плідним і зробило чималий внесок у розвиток децентралізації в Дніпропетровській області. З цієї нагоди Маршал воєводства Нижня Сілезія Цезарій Пшибильський був нагороджений пам’ятною медаллю Дніпропетровської області з нагоди 25-річчя незалежності України.

Дніпропетровська область відкрита до співпраці з європейськими країнами, переймає досвід якісного впровадження децентралізації. Про це також у своєму виступі під час Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи говорив голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов. «Європейський досвід із впровадження децентралізації в органах влади є надзвичайно корисним і потрібним в Дніпропетровській області, аби самоврядування на місцях здійснювалося найбільш якісно і доступно», — наголосив він.

 

dsc_1759 dsc_1765-1 dsc_1767