Новини

Понад дві сотні малюків з нетерпінням чекають відкриття оновленого садка

Still0208_00000

 

Дошкільний навчальний заклад №180 «Дюймовочка», розташований у Металургійному районі Кривого Рогу, змінюється на очах. Там триває капітальний ремонт, що проводять в рамках президентської програми «Велике будівництво».

«Заклад відкрили ще в 1987-му і це перше його капітальне оновлення. Типовий радянський проєкт забудови змінюється за сучасними європейськими стандартами. Після реконструкції в садочку будуть яскраві кімнати, барвисті ігрові, комфортні санвузли, безпечні ігрові майданчики», – розповів депутат Дніпропетровської обласної ради Анатолій Коломоєць.

Наразі підрядник завершив усі демонтажні роботи усередині будівлі, повністю оновив вікна та тепломережу. Нині замінює каналізацію, вентиляцію, мережі електропостачання.

«В кімнатах та на першому поверсі встановлюємо теплу підлогу. Рубероїдне покриття даху замінюємо на пінополістерол та мембранну устілку. За проєктом, двоповерхову будівлю дитсадка буде повністю термомодернізовано», – повідомив генеральний директор генпідрядної компанії ТОВ «СК «Стройінвест» Сергій Гавриленко.

Заклад розрахований на 12 груп. Після оновлення його відвідуватиме понад дві сотні малюків.

«Наше завдання – створювати гідні умови для навчання дітлахів у незалежній державі. Завдяки програмі Президента України «Велике будівництво» маємо можливість покращити соціальну інфраструктуру Дніпропетровщини. Такої кількості масштабних реконструкцій в Україні ще ніколи не було», – сказав народний депутат України Юрій Корявченков.