Новини

Попит на культуру збільшився: середній конкурс до коледжу культури майже 3 людини на місце.

❗️Об’єднання театрального коледжу та коледжу культури і мистецтв у єдиний навчальний заклад вже приніс позитивні результати. У Дніпропетровському фаховому мистецько-художньому коледжі культури завершено вступну кампанію для учнів 9-х класів.
❗️Прийняли на навчання 183 людини. Середня кількість заяв на одне місце складає 2,7. Найбільший конкурс на спеціалізації графічний дизайн – 5,4 та естрадний танець – 3,9.
❗️Важливо! Навчальний рік у коледжі розпочнеться з достатньою кількістю студентів на всіх спеціальностях. ❗️Нагадаємо, що до об’єднання закладів ліцензійне замовлення на деяких спеціальностях недовиконувалося, тому оптимізація коштів на утримання установ у будь-якому випадку повинна була відбутися. Депутати обласної ради прийняли рішення про злиття двох коледжів в один на сесії у березні цього року.
❗️Голова обласної ради Святослав Олійник наголошує: «Ми зробили перший крок до створення інституту культури. Тим більше в області вже є досвід створення вишу в культурній сфері – це Академія музики. Ми значно оптимізували роботу театрального і коледжу культури завдяки об’єднанню. Поступово ми вводимо нові спеціальності, які будуть затребувані і у нашій області, і у сусідніх».
❗️Вступна кампанія для учнів 11-х класів розпочнеться 1 серпня. У цьому році обласна рада збільшила кількість місць бюджетного замовлення, розширивши впровадження найбільш затребуваних спеціальностей на 15 місць, а також профінансувала бюджетні місця нової спеціальності — менеджмент культурних проектів, набір на яку буде здійснюватися вперше.
❗️«Відбувається осучаснення навчальних програм, програмного забезпечення. Ми вважаємо, що навчальний заклад – це не парти і стіни, а це студентський простір, свобода, творчість, креативні пошуки. Саме таку атмосферу ми прагнемо створити у нашому коледжі», — Інна Рудкевич, директор Дніпропетровського фахового мистецько-художнього коледжу культури Дніпропетровської обласної ради.