Новини

Популяризація сучасних видів спорту – у Дніпрі пройшов Кубок України зі скелелазіння.

52558946_2193810044216031_2213300834945466368_n

Вже у 2020 році на Олімпіаді у Токіо вищеназваний вид спорту буде представлений вперше за всю історію ігор. В Україні скелелазіння існує вже давно, втім його стрімкий розвиток розпочався відносно нещодавно. З метою ще більшої популяризації цього спортивного напрямку, за підтримки голови обласної ради Гліба Пригунова, у Дніпрі пройшов Кубок України зі скелелазіння. Шістдесят спортсменів з різних областей змагалися за перемогу у виді «швидкість».

Призові місця отримали і вихованці Молодіжного центру «Освіторіум» Дніпропетровської обласної ради. Там на постійній основі функціонує гурток скелелазів. Професійні тренери, співробітники Молодіжного центру, проводять заняття для молоді та готують їх до змагань.

Голова обласної ради Гліб Пригунов наголошує: «Ми хочемо пишатися нашими спортсменами у Токіо-2020. Для отримання бажаних нагород треба використовувати комплексний підхід. Оснащення, умови, навчання від професіоналів та інше. Проведення Кубку серед скелелазів має на меті виокремити кращих задля формування збірної команди України».

Результати Кубку України зі скелелазіння:

Чоловіки:
3 місце — Гонтарик Ярослав (м. Нікополь, МСМК)
2 місце — Глушко Артем (м. Дніпро, команда «Освіторіум», КМС)
1 місце — Ткач Ярослав (м. Кропивницький, МСУ)

Жінки:
3 місце — Щігарєва Аліна (м. Нікополь, КМС)
2 місце — Лаврікова Єлизавета (м. Харків, МСУ)
1 місце — Колкотіна Тетяна (м. Дніпро, команда «Освіторіум», МСУ)

Також на базі Молодіжного центру для молодіжної збірної скелелазів пройшли навчально-тренувальні збори. Окрім покращення фізичних даних, для спортсменів не менш важливим є лідерські якості, вміння співпрацювати у команді. Для молоді провели тематичні тренінги та тім-білдінги.