Новини

Потреба крові на Дніпропетровщині — наразі є дефіцит усіх груп з негативним резус-фактором.

!IMG_8167

Обласна станція переливання крові постійно приймає донорів, адже і кров, і її компоненти постійно використовуються для порятунку життів.

«Насправді, є багато людей, які регулярно здають кров. Але потреба є завжди. Особливо зараз, коли в обласних лікарнях щодня рятують життя військових. Найбільше нам потрібні усі групи з негативним резус-фактором», — сказала Антоніна Сердюк, директорка обласної станції переливання крові.

Сьогодні кров здали радники голови Дніпропетровської обласної ради та працівники апарату.

«Ми підхопили ініціативу Миколи Васильовича. Він вчора здавав кров у лікарні ім.Мечникова. Разом з колективом обласної ради здали і ми. Донорство — це завжди почесна і потрібна справа. За статистикою Всесвітньої організації охорони здоров’я, кожен третій житель нашої планети хоча б раз в житті потребує донорської крові. Її переливання необхідне пораненим бійцям, жінкам із ускладненими пологами, дітям з тяжкою анемією, людям, що дістали важких травм внаслідок нещасних випадків, тощо», — зазначила Аріна Пустова, депутатка Дніпропетровської обласної ради та голова постійної комісії з питань здоров‘я, дитинства та материнства й радниця голови ДОР.

Обласна станція переливання крові запрошує донорів з понеділка по п‘ятницю з 8 до 15. Деталі за телефонами (056) 720-90-70, (056) 720-90-75, (056) 749-63-79.
!IMG_8057!IMG_8114!IMG_8145!IMG_8159