Новини

Правники Дніпропетровщини об’єднуються.

IMG_2062

Сьогодні у Дніпрі відкрили перший в Україні інноваційний правовий клуб «Pravokator». Він об’єднає фахівців правової сфери різних установ з чотирьох областей — Дніпропетровської, Донецької, Запорізької та Кіровоградської.  Такий центр має стати своєрідними «хабом» ініціатив та проектів у сфері права. Для територіальних громад це – можливість швидше впроваджувати норми, яких вимагають, зокрема, нововведення в законодавстві і підвищити власну правову спроможність. Обласна рада завжди підтримувала будь-які професійні об’єднання, і створення такої сучасної ресурсно-комунікаційної платформи не є виключенням. Голова обласної ради Гліб Пригунов переконаний:

«Функціонування такого майданчику створить комфортні умови для вирішення правових проблем громад та впровадження законодавчих ініціатив. В сучасних умовах правова система має бути гнучкою та вміти швидко реагувати на пропозиції «знизу»!».

Створення такого клубу стало можливим за сприяння міжнародних донорів, а саме Посольства США в Україні, Міністерства Юстиції, фонду «Відродження» та канадського уряду. Подібні правові майданчики будуть працювати також у Києві, Львові, Одесі та Харкові. Однак центр у Дніпрі, фактично стане найбільшим. Марі Йованович, посол США в Україні, прокоментувала:

« Ще з 2013 року США почало співпрацювати з Україною у створенні системи безоплатної правової допомоги. Ми пишаємося бути партнерами. Зараз завдяки реалізації спільного проекту у цивільних, адміністративних, кримінальних справах, малозахищені верства населення мають кращий доступ до правового захисту. Ці кроки демонструють прагнення України впровадити міжнародні стандарти у захисті прав.»

IMG_2019 IMG_2024 IMG_2067 IMG_2156 IMG_2245 IMG_2267