Новини

Практикум для громад: в обласній раді розгорнули навчання для представників ТГ

!_IMG_6608
Дніпропетровське регіональне інвестиційне агентство (DIA) запровадило серію семінарів-практикумів для громад новостворених районів Дніпропетровської області. Перший семінар відбувся 10 червня у Дніпропетровській обласній раді. Участь у ньому взяло 13 представників із 9 громад регіону.
«Дніпропетровська область є лідером за показниками інвестиційної діяльності. Підтримка такого статусу можлива на засадах об’єднання зусиль з територіальними громадами, промотуючи історії успіху та відкритість громад до співпраці. Досвід DIA показує високу ефективність подібних заходів, адже таким чином кожний присутній має можливість поспілкуватися офлайн з колегами, обговорити проблемні питання, обмінятися досвідом, згенерувати ідеї, а можливо, у перспективі реалізувати проєкти міжмуніципального співробітництва. І ми як Інвестиційне агентство, налаштовані на активну подальшу співпрацю у форматі “Агентство-Громада”» – підсумувала директорка DIA Валентина Затишняк.
Під час заходу учасникам було представлено загальну характеристику новоствореного Дніпровського району та наявні у громадах преференції, які визначені законодавством України. Особливий інтерес та жваву дискусію серед присутніх викликали друга частина семінару — практична. Під час неї присутні обмінювались досвідом та успішними історіями запровадження місцевих преференцій, обговорювали інструменти щодо стратегічного планування та контролю за сплатою податків та зборів.
Анонс подальших семінарів-практикумів буде опублікований на сайті http://dia.dp.gov.ua/.
!_IMG_6619!_IMG_6642 !_IMG_6641!_IMG_6603!_IMG_6645