Новини

Працевлаштування ВПО на Дніпропетровщині – скільки людей отримали роботу через обласну службу зайнятості

Дизайн без названия - 1

У період дії воєнного стану в центрах зайнятості Дніпропетровської області статус безробітного мали 7,6 тисяч осіб, які мають довідку внутрішньо переміщеної особи. За допомогою служби зайнятості працевлаштовані понад 2,4 тисячі чоловік з числа ВПО.

«Питання працевлаштування внутрішньо переміщених осіб на ринку праці регіону – одне з першочергових завдань у роботі служби зайнятості. Переселенцям надається широкий спектр соціальних послуг з урахуванням їхніх можливостей, інтересів та професійного досвіду. Зокрема – це підбір постійної або тимчасової роботи, організація професійної підготовки або перепідготовки, підвищення кваліфікації. Крім цього, ВПО мають можливість отримати індивідуальні консультаційні, інформаційні та профорієнтаційні послуги, що сприяють прискоренню їх працевлаштування», – зазначає заступниця директора Дніпропетровського обласного центру зайнятості Раїса Малоіваненко.

Переважно працевлаштування вимушених переселенців на Дніпропетровщині здійснювалось на підприємства оптової та роздрібної торгівлі, переробної промисловості, в заклади охорони здоров’я, освіти, державного управління й оборони, тимчасового розміщування й організації харчування, добувної промисловості, сільському господарстві та інші.

Також в області продовжує діяти державна програма компенсації роботодавцям за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб.

Загалом роботодавці Дніпропетровщини працевлаштували 2,9 тис. переселенців. Наразі в області понад 600 роботодавців вже отримали позитивні рішення про виплату компенсації.

Всього на Дніпропетровщині проживає 388,4 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Найбільше у Дніпрі (153,2 тис.) та у Кривому Розі (70,1 тис.).