Новини

Представники Дніпропетровської обласної ради відвідали фотовиставку

IMG_0402

Світлини французького митця Фредеріка Шобена прикрасили експозиційну залу Дніпропетровського художнього музею. Вона присвячена тридцятиріччю з дня започаткування дипломатичних відносин між Україною, Німеччиною та Францією. 40 фотографій середньовічних замків із 21 країни світу увійшли до виставки під назвою «Кам‘яна спадщина в Європі».

«Сфера культури є найчутливішим показником розвитку суспільства і через технократичний розвиток — дуже вразливим. Вона заохочує людей до різних форм творчого самовираження і водночас вивчення та оновлення традицій. Численні фотосвітлини говорять про те, що у народів світу була насичена історія — із злетами і трагедіями, воїнами та відродженням. Фото зупиняє час та показує світ таким, як він є. Без фільтрів та прикрас. Міста і села змінюють облік, трансформуються, розширюються, оновлюються. Сьогоднішня фотовиставка робіт французького фотографа Фредеріка Шобіна – тому підтвердження. Саме завдяки таким фотороботам ми зможемо побачити кам’яну спадщину Європи не тільки сьогодні, а і ще через багато багато років», — сказала начальниця управління з питань гуманітарної, соціально-культурної сфери та освіти обласної ради Лілія Гиренко.

На заході також були присутні Генконсул ФРН, почесні консули Бразилії, Румунії, Казахстану, представники посольства Ізраїлю. А також представники обласної і міської влади, почесних консульств та культурних центрів країн світу, керівники міжнародних громадських організацій.

«Ця експозиція – чудова нагода продемонструвати спільну європейську історію та культуру. Світлини Фредеріка Шобена відходять від традицій архітектурної фотографії, залишаючи багато місця для пейзажів, які вписують палаци у їхнє природне оточення. Виставка «Кам’яна спадщина» проводиться вперше. Вона заснована на новій книзі Ф. Шобена під редакцією «Taschen», — розповіла Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина Таня Байєр.

Фотовиставка Фредеріка Шобена працюватиме з 11 лютого до 13 березня 2022 року.

!IMG_0385 !IMG_0392 !IMG_0387

!IMG_0675 !IMG_0724 IMG_0635

!IMG_0404 !IMG_0412 !IMG_0467 !IMG_0587 !IMG_0619