Новини

Про війну, бюджет, політику, місцеве самоврядування та роботу обласної ради: Микола Лукашук поспілкувався з дітьми переселенців

IMG_5358

Голова обласної ради завітав на урок у Медіа Академію благодійного фонду «Добро ТУТ». Майбутні журналісти мали змогу попрактикуватися у інтерв‘ю і поставити Миколі Лукашуку питання.

«Академія – це своєрідний «старт» нового життя для дітей вимушених переселенців. Тут є новий досвід, цікаве спілкування, друзі. У нас вони знову починають радіти життю, соціалізуватися, відволікатися від війни і тривог. В нас також доступна практика медійної роботи. Такої академії взагалі немає в Україні. Тож, можливість поспілкуватися з досвідченим та неординарним політиком – це крута практика для наших учнів», – розповів Андрій Палкін, адвокат, директор БФ «Добро ТУТ».

Голова Дніпропетровської обласної ради спілкувався з дітьми більше години. За цей час Микола Лукашук розповів учням про свою роботу. Про те, як влаштована система місцевого самоврядування. Поговорили і про серйозні речі – війну, Президента та міжнародну політику.

«Наші діти дуже швидко подорослішали. На жаль, вони дізналися, що таке війна, біль та розпач. Але вони сильні і сміливі. Майбутнє нашої держави. Тож, говорили ми відкрито і про наболіле. Дуже радий був передати свої знання, поділитися досвідом і дати кілька корисних порад», – сказав Микола Лукашук.

Микола Лукашук також запропонував молоді завітати до обласної ради на екскурсію, відвідати сесійну залу та відчути себе на місці депутатів.

«Мені дуже сподобалась ця розмова. Микола Васильович дуже щиро розповідав, без пафосу, чесно та відкрито про все. Не «по-дитячому», але розмова стала для мене своєрідним інсайдом. Побільше б таких політиків», – сказала Настя, учениця Медіа Академії з Маріуполя.

Наприкінці заходу голова Дніпропетровської обласної ради вручив випускникам Академії дипломи та привітав із закінченням курсу.

IMG_5340IMG_5347IMG_5345IMG_5348IMG_5356IMG_5359IMG_5339IMG_5342IMG_5355IMG_5339IMG_5352IMG_5343IMG_5354