Новини

Психологічна допомога військовим — у Дніпрі відбувся тематичний семінар

IMG_7827

Захід мав назву «Первинна психологічна допомога військовим та їх сімʼям». Мова йшла про те, як правильно спілкуватися з військовими у цивільному житті при «першому контакті». Тобто при прийомі на роботу, наданні адміністративних послуг тощо.

Семінар проводився, в першу чергу, для працівників територіальних громад, педагогів, капеланів, психологів, соціальних працівників, представників силових структур, волонтерів.

«З військового життя у цивільне — перехід важкий та довготривалий.
Дрібниць у цьому процесі зворотної адаптації немає. Важливо все, а надто, «перший контакт» військового. Те, як його зустрінуть при влаштуванні на роботу, у соціальній службі і, навіть, у храмі», — зазначив Микола Лукашук, голова Дніпропетровської обласної ради.

Семінар організовано за підтримки і сприяння: Дніпропетровської обласної ради, Дніпропетровської обласної асоціації органів місцевого самоврядування, Благодійної Організації Благодійний Фонд «Life Support Ukraine», Громадської організації «Руки милості – Дніпро», НТУ «Дніпровська політехніка».

«Фахові знання, які сьогодні отримали учасники семінару, дуже актуальні та корисні. Лектори розповіли про виклики, з якими зіштовхується суспільство під час і після війни, дали покрокову інструкцію для створення соціальної мережі відновлення, початкові навики слухання і побудови діалогу з травмованими громадянами», — розповів Євгеній Марченко, радник голови Дніпропетровської обласної ради.

Учасники семінару прослухали серію тематичних лекцій:
• Потреба у створенні соціальних мереж відновлення особистості;
• Створення соціальної мережі відновлення;
• Комунікація на основі терапії прийняття та відповідальності;
• Учасники соціальної мережі відновлення;
• Портрет відновленої спільноти.

«До заходу долучились і наші студенти у якості волонтерів. По завершенню семінару кожний учасник отримав сертифікат від міжнародної організації Psychology Support International», — розповів Артем Павличенко, перший проректор НТУ «Дніпровська політехніка».