Новини

Психіатрична допомога під час війни: профільні спеціалісти взяли участь в науково-практичній конференції

!DOR07669

Тема онлайн засідання – організація амбулаторної та стаціонарної психіатричної допомоги під час війни. До заходу долучилось близько трьох десятків спеціалістів з Дніпропетровщини та всієї України, а також зі США, Литви та Естонії.

Конференція триватиме 2 дні, вона присвячена 125-річчю Дніпропетровської багатопрофільної клінічної лікарні з надання психіатричної допомоги. Вітання з нагоди святкової дати медикам висловив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

«Це лікарня з давньою історією і традиціями, потужною матеріальною базою, штатом кваліфікованих співробітників. Справжніх професіоналів своєї справи, які завжди допомагають всім, хто цього потребує. Дякую вам за щоденну невтомну працю, за те, що у своїй роботі викладаєтесь на всі 100%», – звернувся до учасників конференції голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук.

Війна і депресія, медична та психологічна допомога біженцям, надання спеціалізованої психіатричної, психологічної та наркологічної допомоги ветеранам війни – ці та багато інших тем включені до порядку денного конференції.

«Наразі це дуже актуальні питання у наших реаліях. Психологічне здоров‘я і у військових, і у цивільних в умовах війни страждає. Ми повинні мати чіткий алгоритм дій та розуміння того, як працювати з розладами, спричиненими війною. Дуже дякую усім, хто долучився», – сказала Світлана Мороз, керівниця Дніпропетровської багатопрофільної клінічної лікарні з надання психіатричної допомоги.
!DOR07672 !DOR07674 Снимок экрана 2023-01-26 в 09.22.27