Новини

П’ятиріччя кривавих подій – Україна згадує Героїв Небесної Сотні.

!_MG_2064
Тривожні ночі, палаючий Майдан, поранені та загиблі. Рівно п’ять років тому у протистояннях з 18 по 21 лютого загинули близько ста осіб, яких сьогодні всі українці знають як Героїв Небесної Сотні. Першим віддав своє життя у тих кривавих подіях, син вірменського народу та наш земляк Сергій Нігоян.
Жителі Дніпра та області, рідні загиблих, волонтери, представники обласної та міської влади зібралися на Алеї пам’яті аби покласти квіти та вшанувати пам’ять загиблих тоді громадян. Представники духовенства різних конфесій провели жалобну панахиду.
Голова обласної ради Гліб Пригунов наголосив: «Саме у цей день історія нашої країни змінилася. Але цей переломний момент дався ціною сотень життів та здоров’я тисяч людей. Сьогодні ми маємо зробити все можливе аби третій Майдан ніколи не повторився, аби напруга у суспільстві ніколи не зростала такого рівня, що може призвести до такого трагічного розвитку подій. Герої Небесної Сотні поклали своє життя за краще майбутнє нашої країни. Наша мета усім разом продемонструвати, що їх жертовність не була марною».