Новини

Піввіку на сцені: колектив «Славутича» відзначив 50-річчя

!_MG_6673

В Дніпропетровському театрі опери та балету колектив академічного фольклорно-хореографічного ансамблю «Славутич» дав святковий концерт з нагоди 50-річчя від дня створення колективу. До ювілеєю артисти отримали відзнаки від Дніпропетровської облради.

«Від імені голови ДОР Миколи Лукашука висловлюємо учасникам «Славутича» щирі вітання. Багато років ви даруєте натхнення та енергію молодості й краси українського фольклорного мистецтва. Популяризуєте культуру української нації в світі. Бо ж ви є постійними учасниками етнічних фестивалів у Франції, Швейцарії, Польщі, Румунії. Пишаймось вашими успіхами й бажаємо подальших перемог», — зазначила начальниця управління з питань гуманітарної, соціально-культурної сфери та освіти виконавчого апарату Дніпропетровської обласної ради Лілія Гиренко.

Творче обличчя ансамблю «Славутича» — це вокально-хореографічні композиції, танцювальні сценки та мініатюри в поєднанні з вокалом, м’яким гумором, ліричним щирим словом.

Учасниками ансамблю є балетна група — 14 пар, оркестр — 12 чоловік, вокальна група — 8 чоловік. На сьогодні творчий репертуар складає: 40 вокально-хореографічних композицій та більш як 50 вокальних номерів.

!_MG_6938 !_MG_6921 !_MG_6904 !_MG_6805 !_MG_6746 !_MG_6735 !_MG_6724 !_MG_6679 !_MG_6631