Новини

Підліткова наркоманія та «закладки» в школах — в обласній раді провели тематичний круглий стіл

C75E6361-E4A9-4114-96E5-5ADB8B6F030E

За лютий поточного року вісім школярів потрапили в реанімацію обласної  дитячої  лікарні  із важкими наркотичними отруєннями.

Як твердять фахівці, в регіоні почастішали випадки дитячої наркоманії та «закладок» в учбових закладах. Аби припинити розповсюдження проблеми наркозалежності дітей , в обласній раді було вирішено почати процес створення профільної робочої групи.

На засіданні були присутні представники депутатського корпусу облради, постійної комісії з питань сім’ї, молоді та спорту, на чолі з керівником Михайлом Кошляком, Тетяна Корнякова, секретар комісії з питань науки, освіти, соціальної політики та праці, яку очолює Анатолій Коломієць, секретар комісії з питань забезпечення правоохоронної діяльності Сергій Манза. А також представники освіти, охорони здоров’я, соціальних служб, правоохоронних органів та прокуратури.

Вперше за багато років комплексно підійшли до вирішення проблеми дитячої наркозалежності.

У підсумку учасники запропонували створити міжкомісійну робочу групу. В її обов’язки буде покладений постійний безпосередній контакт із службами та відомствами, відповідальними за боротьбу із наркотиками.

Як зазначили учасники круглого столу, потрібно невідкладно розробляти обласну програму боротьби із наркозалежністю дітей, працювати з адміністрацією та педагогічним колективом шкіл, а також із батьками.

За тиждень учасники заходу презентують свої напрацювання й обговорять конкретні пропозиції, які будуть об’єднані у єдиний план дій. Подібні засідання в обласній раді планують проводити щомісяця.