Новини

Підприємства-забруднювачі області відзвітували про екологічні заходи на 2018 рік.

34752175_635097300172058_3326737296450912256_n

Дніпропетровщина – найбільш промислово навантажений регіон, а рівень забруднення навколишнього середовища — один із найвищих в Україні. Саме тому проблема екології є надзвичайно актуальною і пріоритетною для обласної ради. Вже два роки на території області діє екологічна програма, виконавцями заходів якої визначені основні 25 підприємств-забруднювачів регіону. За рік кількість шкідливих викидів від них складає близько 700 тис.тонн.

!IMG_5591

Сьогодні усі вони зібрались на засіданні постійної комісії з питань екології та енергозбереження, аби відзвітувати про результати і плани стосовно зменшення навантаження на довкілля регіону. До п’ятірки найголовніших забруднювачів входять : ПАТ „АрселорМіттал Кривий Ріг”, «Придніпровська ТЕЦ», «Криворізька ТЕЦ», «Дніпродзержинський ДМК». Після детальних обговорень за результатами комісії було вирішено звернутися до Державної екологічної інспекції та Держспоживслужби з проханням перевірити підприємства-забруднювачі, які не дотримуються плану заходів екологічної стратегії. Ті, хто жодним чином не поліпшує шкідливість від виробництва, мають бути перевірені ретельно. Депутат обласної ради, голова комісії з питань екології та енергозбереження Анатолій Івахно зазначає: «На жаль є погана статистика виконання заходів підприємствами-забруднювачами, саме тому ми зібрали тут усіх відповідальних. Будемо заслуховувати їх звіти і, головне, хочемо почути про їх дії щодо екологічних заходів на цей рік. На жаль, законодавство не в повній мірі контролює екологічні збитки від підприємств, але наша обласна стратегія покликана виправити цю ситуацію».

Попри те, що органи місцевого самоврядування не мають достатньо повноважень, аби впливати на екологічну політику, зокрема, у питаннях притягнення до відповідальності порушників екологічних норм, загальна динаміка порівняно з 2016 роком — позитивна. Кількість шкідливих викидів в атмосферу зменшилась на 22%.

Голова обласної ради Гліб Пригунов наголошує: «Вирішення екологічних проблем потребує стратегічного підходу та постійної роботи. Наша екологічна стратегія є масштабною та охоплює усі екологічні сфери Дніпропетровської області. Ми переконані, що попри усі перешкоди, зможемо реалізувати головне завдання – вивести Дніпропетровщину із зони ризику!».