Новини

Радіаційний фон вимірюється кожні 3 години – Микола Лукашук розповів про ситуацію за тиждень

F97852FE-3A77-4ADD-B081-AFF1DD924A0D

Голова Дніпропетровської обласної ради зазначив, що наразі працівники ДСНС тримають рівень радіації в регіоні під регулярним наглядом. Він знаходиться у межах норми.

Щодо обстрілів за тиждень, Микола Лукашук зазначив:

«Загалом більше 30 ударів, 4 з них — ракетні удари. Окупанти били по Дніпровському, Криворізькому, Синельниківському та Нікопольському районах. 1 людина загинула і 9 постраждали. Більше 30 пошкоджених об’єктів інфраструктури».

За понеділка внаслідок обстрілів без електропостачання залишились більше 10 000 родин Дніпропетровської області.

«Ворог навмисне руйнує інфраструктуру та пошкоджує комунікації. Це робиться для підвищення навантаження на область. Саме тому я хочу подякувати компанії ДТЕК, співробітники якої оперативно відновлюють світло жителям області. Одразу після обстрілів. За цей тиждень в області для 11 835 людей відновили електропостачання», — зазначив Микола Лукашук.

Також голова облради звернувся до жителів області та закликав обережніше поводитись з підозрілими та небезпечними предметами. Особливо це стосується громад, які найбільше знаходяться під обстрілами:

«На жаль, у нас знову є випадки, коли люди підбирають боєприпаси і гинуть від розриву снарядів. Загалом від необережного поводження з вибухонебезпечними предметами загинуло 8 осіб, з них 2 дитини та постраждало 5 осіб. Останній випадок 31.08.2022 на території Синельниківського району у с. Великомихайлівка під час прогулянки у лісосмузі внаслідок вибуху касетного елементу загинула дитина 2005 р.н.».

Микола Лукашук підкреслив, що мешканці області вчасно і належним чином отримують усі послуги – водопостачання, газопостачання. Вистачає ліків, продуктів харчування. Кордони нашої області – під повним контролем ЗСУ.