Новини

Реабілітація військових, підтримка критичної інфраструктури, визначення надкластерних лікарень, додаткові кошти на оборону, оздоровлення дітей: у Дніпропетровській обласній раді пройшло чергове пленарне засідання

DOR07621

На 16 сесію 8 скликання обласної ради було винесено 27 проєктів рішень. Серед найголовнішого – питання фінансування. Депутати підтримали виділення коштів на наступні заходи:

🔹250 млн грн – на реконструкцію приміщень для розташування реабілітаційних центрів для військових;

🔹202 млн грн – на забезпечення безперебійної роботи об’єктів критичної інфраструктури;

🔹 7,5 млн грн – дотація з обласного бюджету Павлограда для надання підтримки мешканцям у зв’язку зі збройною агресією рф;

🔹3,7 млн грн – санаторно-курортне лікування та оздоровлення військових;

🔹3,3 млн грн – виділено на оздоровлення та відпочинок дітей у Дніпропетровській області у 2023 році;

🔹1,7 млн грн – розподіл дотації з обласного бюджету бюджетам Маломихайлівської та Червоногригорівської громад.

«Також одним з найважливіших питань, за які проголосували на сесії, було визначення списку надкластерних лікарень області. Це 7 медичних закладів за різними напрямками. В тому числі – два онкологічних центри. Це безпрецедентне рішення, яке прийняли лише у нашій, Дніпропетровській області. Головна мета, аби люди мали змогу отримувати якісну і доступну медичну допомогу», – зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Окремо були підняті питання підтримки сил оборони Дніпропетровщини. Частину бюджетних коштів депутати вирішили спрямувати:

🔹34,8 млн грн – на потреби Національної гвардії;

🔹11 млн грн – на потреби сил територіальної оборони.

«Хочу подякувати обласній владі за допомогу в оснащенні наших підрозділів. Особливо це стосується піротехнічних відділень. У цьому напрямку в ДСНС ще багато роботи. Ми готуємось до обстеження та розмінування другої черги сільгоспугідь. Пріоритетні землі вже були опрацьовані нашими спеціалістами. Спочатку у нас було 5 піротехнічних розрахунків, це 25 людей. Тепер маємо 75 піротехніків, але вони потребують сучасного оснащення», – зазначив Юрій Корецький, начальник Головного управління ДСНС у Дніпропетровській області.

Окрім, того на сесії депутати проголосували за передачу та розподіл 75 генераторів потужністю 6-9 кВт комунальним підприємствам і закладам, а також громадам Дніпропетровщини, передачу медичного обладнання на баланс закладів охорони здоров’я області, а також автівок на потреби ЗСУ.

«Усі ці питання стосуються забезпечення життєдіяльності нашої області. Добробуту наших людей та посилення обороноздатності. Я дякую усім депутатам за роботу та злагоджену позицію», – сказав начальник ОВА Сергій Лисак.

До участі у пленарному засіданні також долучився народний депутат України Юрій Кісєль:

«Дніпропетровщина сьогодні є форпостом України у цій війні. Великим медичним хабом. Прихистком для переселенців з інших регіонів. Центром волонтерства і допомоги військовим. Саме тому я повністю підтримую позицію депутатів Дніпропетровської обласної ради, їхню злагоджену роботу заради добробуту регіону. Усі прийняті рішення на сьогоднішній сесії мають на меті посилення захисту кордонів Дніпропетровщини і забезпечення критичних сфер життя області».