Новини

Реабілітація для військових та цивільних: голова Дніпропетровської обласної ради зустрівся з Уповноваженим Президента України у справах реабілітації учасників бойових дій

IMG_6124

Микола Лукашук разом з начальником ОВА Сергієм Лисаком, Уповноваженим Президента України у справах реабілітації учасників бойових дій Вадимом Свириденком та народним депутатом Тарасом Тарасенком обговорили можливості посилення системи реабілітації поранених бійців в області.

«Визначили актуальні питання в напрямку як фізичної, так і психологічної реабілітації наших військових. В області є потужна база і лікарі, які з 2014 року працюють з постраждалими внаслідок бойових дій, мають відповідний досвід.
Раніше ми вже затвердили перелік 6 закладів, на базі яких створимо реабілітаційні центри.

Окрім того, на 2023 рік договори з НСЗУ за напрямами медичної реабілітації договори уклали 35 закладів охорони здоровʼя», – розповів Микола Лукашук.

Також Уповноважений Президента України у справах реабілітації учасників бойових дій Вадим Свириденко, народний депутат Тарас Тарасенко, заслужений лікар України Ігор Дубінін та Вілен Матвєєв, член ГС «Реабілітаційні сили України» відвідали найбільші обласні лікарні. Там, де з початку війни проходять лікування та реабілітацію військові та цивільні, які постраждали від російської агресії.

«З 2014 року наші медзаклади приймають поранених з усіх фронтів та з інших регіонів. Тут рятують життя і долі. Саме тому, нашою головною задачею зараз є постійна підтримка та посилення медичної галузі області», – сказала Аріна Пустова, депутатка Дніпропетровської обласної ради та голова постійної комісії з питань здоров‘я, дитинства та материнства й радниця голови ДОР.

«У Дніпропетровській області дійсно дуже потужна база медичних закладів. Серйозний людський ресурс, кваліфіковані спеціалісти, які можуть виконувати найскладніші операції. Ми плануємо залучати міжнародних донорів, державні кошти, усі засоби, що дозволять підтримати систему реабілітації на Дніпропетровщині», – зазначив Вадим Свириденко, уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій.