Новини

Реконструкція шкіл та садочків, розвиток енергозбереження, будівництво об’їзної та багато іншого — Дніпропетровщина представила Петру Порошенко свій план розвитку.

_MG_5898

Сьогодні Петро Порошенко провів засідання Ради регіонального розвитку у Дніпрі. Головною метою заходу було визначення стану запровадження реформи децентралізації та розвитку території області. 3 місяці тому після позачергової Раді регіонального розвитку у Києві Президент підписав указ, в якому ініціював підготовку планів перспективного розвитку на найближчі три роки для кожного регіону та громади. «Люди повинні знати, як змінюватимуться їх громади в наступні три роки, куди підуть зароблені ними кошти. Наголошую, що держава знайде можливість фінансувати перспективні об’єкти, які згодом стануть новими точками економічної та соціальної активності на місцях. Ці нові точки зростання на мапі кожної області, міста, громади – наша дорожня карта до сильної, заможної та щасливої України!» — наголосив Петро Порошенко.

Нові точки та об’єкти, які є найперспективнішими на 2019-2021 роки, на Дніпропетровщині вже визначили. Серед них: реконструкція Палацу дитячої та юнацької творчості у Кривому Розі, будівництво корпусу хірургії в обласній офтальмологічній лікарні, реконструкція спорткомплексу «Прометей» у Кам’янському, створення першого паліативного центру у Дніпрі, капітальний ремонт набережної Перемоги, реконструкція Дніпровського планетарію та вокзальної площі, створення індустріального парку Innovation Forpost. Серед пріоритетних напрямків у перспективному плані розвитку області — будівництво сонячних електростанцій та розвиток енергозбереження в області, будівництво та реконструкція дитсадків, , будівництво доріг та соціального житла, розвиток медицини, реконструкції спортивних об’єктів, створення ЦНАПів, відновлення екосистеми Дніпропетровщини.

«Наприкінці минулого року Президент дав нам завдання підготувати план перспективного розвитку. Не вагаючись, ми зібрали голів та представників усіх ОТГ Дніпропетровщини, аби вони визначились у найкоротший строк з найбільш необхідними проектами для їх територій. Тож новий план розвитку області ми склали не самостійно, головні об’єкти та напрямки ґрунтуються на сукупності потреб та бажань жителів громад області. Люди на місцях визначили, як їх територія має виглядати за декілька років, а саме залучення громад до прийняття державних рішень – це основний принцип успішної реформи децентралізації!» — підсумував голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.