Новини

Реорганізація протитуберкульозних диспансерів Дніпропетровщини

01448D5A-7F92-4E58-8D62-D96FB19393E2

Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук провів зустріч з керівництвом гуманітарного управління облради, Департаменту охорони здоров’я ОДА та Східного офісу НСЗУ, головою постійної комісії облради з питань охорони здоров’я і безпосередніми фахівцями у галузі – керівниками обласних комунальних підприємств, які займаються боротьбою з туберкульозом.

«Проблема полягає в тому, що згідно чинного законодавства протитуберкульозні лікарні Дніпропетровщини повинні об’єднатися в одну структуру. З цим об’єднаним підприємством у квітні 2021 року НСЗУ має укласти договори на медичні послуги. Від цього залежить фінансування всіх лікарень даного профілю, а значить і виплата зарплат медперсоналу, і надання послуг пацієнтам», — зазначив Микола Лукашук.

Голова облради наголосив, що єдиний протитуберкульозний заклад буде створено у будь-якому випадку, проте усі лікарні, які існували в області до цього, продовжать свою роботу в якості відокремлених підрозділів.

«Найближчим часом цю проблему буде розглянуто на профільній комісії облради, після чого ми вийдемо з ініціативою проведення позачергової сесії. Маємо привести роботу всіх протитуберкульозних медичних підприємств Дніпропетровщини у відповідність до вимог чинного законодавства. Це потрібно для отримання ними фінансування з бюджетів різних рівнів та надання якісної медичної допомоги жителям нашого регіону», — підсумував Микола Лукашук.