Новини

Ретроспективна виставка «Мистецтво Січеславщини» пропонує для перегляду відвідувачам 320 кращих творів провідних художників Дніпропетровщини.

DSC_8396

 

👩‍🎨👨‍🎨Відкриття ретроспективної виставки «Мистецтво Січеславщини» відбулося 1 грудня 2022 року у приміщенні Спілки художників України в м. Дніпро на вул. Січеславській, 11.

 

🎨Зібрані твори провідних художників області дивують багатсвом і творчим різноманіттям. Предствалені роботи — петриківський розпис, живопис, графіка, скульптура та декоративно-прикладне мистецтво пронизані однією темою – темою української ідентифікації, патріотизму та воєнного сьогодення.

 

💬«Виставка триватиме до 31 січня 2023 року, — розповів голова ДОНСХУ, народний художник Андрій Пікуш. – На нашому мистецькому фронті митці-художники роблять усе, щоб підтримати національно-патріотичний дух нашого народу в умовах російської агресії і своїми надбаннями наближати Перемогу».

 

Тут можна помилуватися дніпровськими краєвидами, поринути у світ абстракції та графіки, яка у кожного викликає індивідуальні асоціації, зачаруватися портретними лініями та пройнятися болем за Маріуполь і гордістю за наших захисників.

 

💬«Найщиріші вітання з нагоди відкриття виставки та вдячність за вашу працю передаю від голови обласної ради Миколи Лукашука та депутатського корпусу Дніпропетровської обласної ради, — звернулася до присутніх начальник відділу управління з питань гуманітарної, соціально-культурної  сфери та освіти Наталія Попович. – Серед такого розмаїття витворів мистецтва ще більше надихаєшся розумінням, наскільки талановитим і непереможним є наш народ! Твори живопису, графіки та скульптури, представлені на цій виставці, передадуть прийдешнім поколінням усі почуття та емоції, які ми з вами сьогодні переживаємо. Наша єдність – вона нездоланна, жодний ворог не зможе підкорити народ, котрий має такі таланти!».