Новини

Речі, які пам’ятають війну

IMG_6608

У Дніпрі відкрили внутрішню експозицію першого в Україні музею «Громадянський подвиг Дніпропетровщини у подіях АТО» . Займає вона майже 500 кв. м. і присвячена реальним історіям волонтерів, бійців, медиків, капеланів, кореспондентів, громадян регіону. У перших двох залах розміщенні речі учасників АТО, зібрані волонтерами, медиками,священнослужителями, громадянами, а також боєприпаси, ордени, дитячі малюнки, фотокартки загиблих героїв та їх особисті речі, книги, листівки.

Всі експонати справжні, вивезені з зони АТО. Всі вони майже живе відображення всіх людей, що захищали і продовжують захищати нашу незалежність та територіальну цілісність на сході України. 

Третій зал – мультимедійний. У ньому показують відеофільми – документальні розповіді про війну в АТО. Стрічки транслюють одночасно на всі стіни кінозалу, що забезпечує ефект присутності в події. Тож такий підхід нікого не залишає байдужим. 

«Три роки тому демократичні сили Дніпропетровщини об`єдналися перед обличчям ворога для захисту області та України. Своїми подвигами наші співвітчизники підтвердили незламність українського духу та вірність національній ідеї. Найвищою нагородою для тих, хто уцілів є життя, для тих, хто загинув – пам’ять. Ми не забудемо подвиг своїх побратимів, однодумців, друзів, які на передовій боронили мир в Україні і зараз продовжують це робити», — зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов. 

Саме наша область робить найбільший внесок у здобуття миру в Україні. Більше 25 тис. наших чоловіків було мобілізовано до лав Збройних Сил. Медичні заклади регіону приймають найбільшу кількість тяжких поранених, тільки через обласну клінічну лікарню ім. Мечникова пройшло більше 2 тисяч поранених бійців, найпотужнішим є волонтерський рух..