Новини

Розвиток громад, сільської медицині та нові будівництва на Дніпропетровщині – бюджетна комісія облради розподілила 170 000 000 гривень.

Презентация1

Обласний бюджет збільшився  за рахунок надходжень з місцевого бюджету на загальну суму 63 010 000  грн.  Ці кошти були спрямовані на розвиток громад Дніпропетровщини. У тому числі найуспішнішої громади всієї України – Слобожанської.

Головним чином гроші – 33 000 000 грн — потрібні для наступних об’єктів:

будівництво спортивно-оздоровчого комплексу в смт. Слобожанське (плавальний басейн) – 10 000 000 грн, будівництво соціального житла в сел. Слобожанське – 5 000 000  грн, реконструкція Слобожанської загальноосвітньої школи – 15 000 000  грн та реконструкцію шкільного стадіону на території Слобожанського НВК № 1 – 3 000 000 грн.

Ще 30 000 000 грн мають бути спрямовані на здійснення природоохоронних заходів. Яких саме, визначать в області у найближчому майбутньому.

Здійснено розподіл 106 742 723 гривень залишку субвенції з державного бюджету на реалізацію заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості за об’єктами будівництва.

В межах загального ресурсу здійснено перерозподіл планових призначень видатків обласного бюджету:

збільшили видатки на завершення капітального ремонту приміщень будівлі та асфальтового покриття прилеглої території  Дніпропетровського дитячого будинку-інтернату ДОР на суму 632 600  грн;

на виготовлення науково-проектної документації для проведення ремонтно-реставраційних робіт будинку музею Блаватської на суму 199 000 грн.

Також було здійснено перерозподіл видатків загального фонду на суму 2 300 700  грн з метою упорядкування зарахування в інтернатуру випускників вищих навчальних закладів для виплати заробітної плати з нарахуваннями по Обласному центру здоров’я.

Щодо капітального будівництва, здійснено перерозподіл  бюджетних призначень між об’єктами на 77 182 800  грн. За рахунок чого  збільшено обсяг співфінансування з обласного бюджету інвестиційних проектів, які реалізуються за рахунок субвенцій з державного бюджету (на будівництво соціального житла для дітей-сиріт, на соціально-економічний розвиток окремих територій, на реформування регіональних систем охорони здоров’я для здійснення  заходів з виконання спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку проекту „Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей”,  на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості, для реалізації проектів в рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України) та спрямовано на об’єкти додатковий ресурс з урахуванням його можливого освоєння в поточному році.

 «Головним джерелом розвитку області є бюджет. Саме тому важливо максимально ефективно визначити пріоритетні напрямки фінансування — оновлення інфраструктури, підтримка незахищений верств населення, розвиток медичної галузі на селі. Вже восени відбудеться чергова сесія обласної ради, на якій депутати голосуватимуть за усі зазначені бюджетні спрямування», — розповів голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.

Для зручності підписуйтесь на наш канал в Telegram https://t.me/oblradadnipro