Новини

Розвиток територій! В Слобожанському будуть сортувати сміття.

????????????????????????????????????
 
Мешканці Слобожанського вже давно визначили для себе важливість поліпшення послуги поводження з твердими побутовими відходами. У рамках проекту вже закуплено більше 300 контейнерів для сортування сміття та індивідуальних контейнерів для твердих побутових відходів, збудовано та облаштовано майданчики для збору сміття, проводиться інформаційна кампанія серед населення. Від програми DOBRE громада додатково отримала 64 картонних контейнери для сортування сміття, які встановлені у семи навчальних закладах громади.
А нещодавно Місія USAID в Україні вручила голові громади Івану Камінському ключі від сучасного сміттєвоза. Голова громади впевнений, що розпочинати виховання відповідальних жителів громади потрібно з дитячого садочку: «У нашій громаді, починаючи з дитсадків, привчають дітей до роздільного збору сміття, у кожному закладі встановлені спеціальні контейнери. Важливо сьогодні змінити психологію жителів, подбати про їхнє здоров’я та покращити екологічний стан громади».
 
Заступник директора Місії USAID в Україні Джон Пеннелл відзначив, що Програма USAID DOBRE задоволена результатами співпраці зі Слобожанською громадою і планує підтримувати її й надалі.
Голова обласної ради Гліб Пригунов прокоментував: «Такі зміни стали можливим лише завдяки децентралізації – успішній реформі нашої країни, ініційованій президентом Петром Порошенко. Україна вперше стала на шлях змін. Тому ми дуже вдячні світовій спільноті, яка допомагає нашій країні долати виклики та йти до кращого життя. А власне Слобожанська громада дійсно є взірцем децентралізаційних процесів в Україні».