Новини

Розвиток територій, спорту та захист дітей – головні теми XXIII сесії облради

6A31FC10-18F9-4E10-A0A4-96C3E39E4D78

Депутатський корпус сьогодні голосував у звичайному режимі в сесійній залі. Цього разу вперше прийняли рішення про виділення фінансів на стипендію паралімпійцям Дніпропетровщини. Гроші отримають 19 спортсменів , серед яких Лідія Соловйова – учасниця і переможниця 5-ти паралімпійських ігор, чемпіон з плавання Антон Коль та 11 тренерів.

Загальний обсяг фінансування на півроку для спортсменів — 798 тисяч гривень, для тренерів — 330 тисяч гривень.

Також депутати підтримали рішення про співфінансування проєктів конкурсу «Територія майбутнього». Він передбачав створення комфортних зон відпочинку у трьох локаціях області: Дніпро, Синельникове та Вербки.

Програма, за яку проголосували на сесії, затверджує механізм виділення коштів і безпосередньо будівельні роботи. Загальна сума співфінансування від обласного бюджету — 4,4 млн грн.

Кошти розподілені таким чином:

— Вербки – 1,7 млн грн;

— Синельникове – 1, 7 млн грн;

+ 2 млн 110 тис вже виділено громадою міста Синельникове.

Мета громади: до Дня міста 21 вересня відкрити об’єкт – концертний літній майданчик.

Гроші для співфінансування були передбачені і для реконструкції прибудинкової території в місті Дніпро, але на жаль, місто не відгукнулося на пропозицію, тому цей проект відкладено.

Важливим рішенням стало прийняття вперше в Україні програми захисту дітей, під яку закладене реальне фінансування. Серед заходів програми: створення центрів соціального захисту, створення притулків, введення у громадах посад фахівців із соціальної роботи, створення кол-центру з питань домашнього насильства, інклюзивні центри в громадах та інше.

«Головна мета цієї програми, аби діти не виховувалися в інтернатах! Для цього, по-перше, потрібно або знайти їм нову родину, або створити такі умови, що будуть наближені до родинних. Наприклад, дитячі будинки родинного типу. По-друге, не вилучати дітей з родин, якщо їм потрібне виховання у спеціалізованих інтернатах. Тобто створити такі інклюзивні центри в громадах, де діти могли б виховуватися і лікуватися вдень, при цьому проживати в родинах», — Святослав Олійник.

На підході до преси голова обласної ради також відповів на низку актуальних питань, щодо виділення грошей на екологічний порятунок річки Татарка комісією ТЕБ і НС, дав пояснення, щодо процесу об’єднання театрального коледжу та коледжу культури, а також привітав всіх журналістів із професійним святам та побажав всім професійних успіхів!