Новини

Розпочато будівництво першого в Дніпропетровській області будинку для літніх людей та дітей без батьківської опіки

A88AD081-6140-498D-8349-B928D433ACD1

Меморандум про його створення  підписали в січні цього року голова облради Святослав Олійник та генеральний директор ПАТ «Созидатель» Леонід Турчин.

📎Таким чином , завдяки співробітництву обласної влади та великого бізнесу у селі Спаське Новомосковського району  з’явиться новий соціальний об’єкт, побудований  коштом приватної компанії. 

📎На даний момент вже створений  фундамент для двох будинків : один – для літніх людей, інший – для дітей. Така ідея у автора проєкту з’явилася після знайомства з міжнародним досвідом.

Леонід Турчин, генеральний директор Науково-виробничого об’єднання “Созидатель”: «В Канаді та в Японії збудували такі будинки, але спільно з дитячими будинками. І старші люди живуть на 10 років більше. Чого не вистачає старшим? Спілкування. Старші хотіли би жити з молоддю, але молодь не хоче з ними жити. Тому діти отримають літніх людей, які замінять їм батьків».

📎35 людей літнього віку та 10 дітей житимуть по сусідству. Планують також створити сад і город для спільної роботи. 

Голова облради Святослав Олійник коментує: «Будівництво такого соціального об’єкту – це приклад для всієї країни та демонстрація ефективного співробітництва влади та бізнесу. Ми візьмемо в експлуатацію цей об’єкт, забезпечимо штатними співробітниками та надамо усю необхідну підтримку з нашого боку. Ми дуже вдячні соціально-відповідальному бізнесу за такі ідеї. Цей досвід треба поширювати і в інших громадах нашої області!».

https://www.youtube.com/watch?v=r3zbdXcFows