Новини

Розсекречення документів, допомога ОСББ, бюджетні розподілення – за це та інше голосували депутати облради!

!_MG_8274

XVII сесія Дніпропетровської обласної ради зібрала 84  депутати.

Вони проголосували за низку важливих рішень, що забезпечують життєдіяльність області.

  • 51 000 000 грн – державна субвенція на виконання заходів Комплексної програми  (стратегії) екологічної безпеки та запобігання змінам клімату на 2016 – 2025 роки. Гроші мають піти на систему екологічного моніторингу.
  • 25 000 000 грн — видатки розвитку на здійснення капітального ремонту доріг .
  • 3 000 000 грн — співфінансування переможців конкурсів, учасників спільних проектів (програм), державних, міжнародних, громадських організацій (фондів), спрямованих на розвиток місцевого самоврядування, швейцарско- український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO.
  • 2 300 000 грн — фінансування переможців обласного конкурсу проектів з енергоефективності та енергозбереження серед органів самоорганізації населення та ОСББ.
  • Визнання добровольців на рівні області.

«Вже 3 рік поспіль обласна рада  практично на кожній сесій голосує за визнання добровольців, які захищали державу, починаючи з 2014 року. За цей час офіційний статус отримали вже 181 людина і ще 14 на цій сесії. Ми передбачаємо загальну кількість у майбутньому – 400 людей в області, які після свого визнання отримуватимуть певну підтримку з обласного бюджету. Так само як її сьогодні отримують рідні загиблих – кожен член родини щомісячну виплату у розмірі прожиткового мінімуму», — розповів журналістам голова облради Гліб Пригунов.

  • 1 000 000 грн — на навчання для учасників АТО та їх рідних. 74 людини за цією програмою навчаються у ДРІДУ НАДУ, вступивши до ще у минулі роки. З 1 вересня 2019  виш чекатиме на нових студентів 1 курсу!
  • Інвестиції в ОТГ. У Зеленодольській громаді планується будівництво аграрного підприємства.

«Приватний бізнес – це не тільки перспективи співробітництва, але й кошти у місцевий бюджет, нові робочі місця, розвиток сільського господарства», — зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.

  • Секретні документи відтепер стають відкритими! А саме — депутати затвердили Схему планування території Дніпропетровської області та зобов’язали відповідне Управління оприлюднити схеми на офіційному сайті обласної ради. Рішення обласної ради прийняте відповідно Законодавства щодо перегляду грифа обмеження доступу до графічної та текстової частин містобудівної документації. Раніше ці документи становили інформацію з грифом «Для службового використання». Збереження майна спільної власності територіальних громад. Для більш ефективного його використання буде створений її Єдиний реєстр та інтерактивна карта.
  • До комунальної власності територіальної громади міста Кам’янського передані 9 медичних комунальних закладів: лікарні, поліклініка, стоматологічна поліклініка.
  • Облрада поповнює бюджет завдяки оренді. Цього разу планується надати дозвіл на передачу в оренду 93-х об’єктів нерухомого майна, сумарна площа яких складає 3 464 м кв. Загальні додаткові надходження від передачі в оренду зазначеного майна без урахування ПДВ та індексу інфляції складатимуть 337 390 грн на місяць. Взагалі, слід відмітити, що надходження від надання в оренду нерухомого майна зросли у порівнянні з минулими роками на 30-35%.

«Загалом на сьогодні ми не маємо великого профіциту бюджету, але ми перерозподілили кошти таким чином, аби важливі процеси в області продовжували функціонувати. У найближчому майбутньому нашим головним завданням буде контроль над завершенням будівництв та реконструкцій, розпочатих у минулі роки», — зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.