Новини

Рік на електромобілях — обласна рада звітує про результати.

IMG_4233

У 2017 році Дніпропетровська обласна рада стала першою в Україні з держустанов, яка закупила для роботи екологічно чисті електрокари. Дві авто марки «Форд Фокус» та «Мерседес» класу Б.

Головна мета придбання «зелених автівок» — збереження екології нашого промислового регіону. Це повністю відповідає екологічній стратегії обласної ради. Адже, за статистикою, від звичайного бензинового двигуна за 100 км пройденого шляху в атмосферу потрапляє 23 кілограми СО2. Від електричної автівки – нуль.

Начальник Дніпропетровського обласного комунального підприємства «Спецавтобаза» Сергій Журавель розповів і про інші плюси роботи електрокарів:

«Важко переоцінити користь від таких авто. Це і справді автомобілі майбутнього. Вони дуже економічні, безшумні та комфортні. За рік роботи вони не ламалися і працювали справно!».

Стосовно економії коштів на бензині, то арифметика дуже проста. Якщо на 100 км шляху звичайне авто витрачає в середньому 300 гривень, електрична автівка – всього 35 гривень. Різниця майже у десять разів! За рік роботи екомобілів обласний бюджет заощадив майже 50 тисяч гривень. Це значна економія, якщо врахувати, що автомобілі мають невеликий запас ходу та їздили лише в межах міста. Всього – 28 500 км.

Голова обласної ради Гліб Пригунов зауважив, що обласна рада і надалі підтримуватиме розвиток «зеленої» інфраструктури:

«Сьогодні ми чекаємо на масову реєстрацію сучасних електрокарів в Україні для подальшого оновлення парку. Такі маленькі кроки ведуть до великих звершень. У випадку із електромобілями те ж саме. Придбання кількох екологічно чистих авто, встановлення безкоштовної електрозаправки, у тому числі у дворі обласної ради, де може зарядити свій електрокар будь-який бажаючий. Це той напрямок, який наразі підтримує увесь світ і Дніпропетровська обласна рада також. Політика енергозбереження та екологічної безпеки – це один із стратегічно важливих напрямків, над яким ми успішно працюємо!».

IMG_4177 IMG_4192 IMG_4201