Новини

Річницю Конституції у Дніпрі почали відзначати з покладання квітів

IMG_1264

Біля памʼятника молодому Шевченкові на урочистості зібрались представники керівництва області й міста, місцеві мешканці. В їхніх руках — квіти, як знак шани тим, хто всі 27 років боронить дотримання найголовнішого українського закону.

«27 років тому в Україні прийняли головний документ держави. Здійснилась мрія поколінь українців мати гарантовану Конституцією незалежну державу, орієнтовану на цінності розвиненої цивілізації. Основний Закон України нагадує всім нам про те, за що Україна бореться сьогодні: за суверенність, незалежність та демократичність, за кожного, чиє життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканість і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Вітаю всіх із одним з найважливіших державних свят — з Днем Конституції України. Перемоги, миру та непохитної віри у власні сили кожному з нас!», — зазначив заступник голови Дніпропетровської обласної ради по виконавчому апарату Андрій Соколов.

Довідково.
Конституція України була прийнята 28 червня 1996 року 315 голосами народних депутатів. Це єдиний документ, який набрав чинності одразу в день його прийняття.