Новини

Святослав Олійник: «Ділові стосунки починаються з довіри, і ми вже маємо такий досвід з Китайською Республікою!».

received_862236077610317

Сьогодні в обласній раді відбулася зустріч обласної влади з представниками ГО «Україно-Китайський центр сприяння комерції та інвестицій».

Сільське господарство, машинобудування та сфера IT — такими є бажані напрямки співробітництва, які озвучив Ліу Чжуочен, голова китайської делегації: «але наші інвестори дуже прискіпливо і обережно відносяться до ведення бізнесу, їм потрібні гарантії».

«Будь-які інвестори, не тільки з Китаю, потребують довіри і гарантій. Які у свою чергу базуються на досвіді співпраці. І ми вже маємо такі напрацювання. Ми перші і єдині в Україні організували телеміст Ухань — Дніпро – конференцію для лікарів. Її проведенню передувала ретельна і тривала підготовка на рівні посольства Китаю та Дніпропетровської обласної влади. Цієї середи пройде друга конференція. Такі прецеденти дають початок тісним стосункам, заснованим на довірі, і не лише в області медицини», — Святослав Олійник.

Губернатор області Олександр Бондаренко у свою чергу запевнив, що Дніпропетровщина має великий досвід роботи з іноземними інвесторами:

«Відомі німецькі, швейцарські, французькі та інші компанії успішно працюють на теренах області. У нас є цілий ряд програм та спеціалістів, які допомагають бізнесу. Впевнений, що і з китайськими партнерами ми зможемо налагодити плідну співпрацю!».