Новини

Святослав Олійник: здоровий глузд перш за все!

_MG_0968

Інші принципи при формуванні бюджету, майбутнє області, стосунки з Коломойським та Філатовим — про це та інше в інтерв’ю на 11 каналі розповів новообраний голова обласної ради.
«Перш за все, ніяких багаторічних будівництв не буде, тільки проекти, які здаватимуться в експлуатацію не довше, ніж протягом одного бюджетного року», — підкреслив Святослав Олійник.
За його словами у 2020 році надходження з державного бюджету зменшаться на 700 млн грн, але це не повинно стати причиною скорочення об’ємів будівництва.
«Ми працюємо над бюджетом здорового глузду, коли кілометри доріг, квадратні метри будівель та інші фізичні параметри не скоротяться, але оптимізується фінансування. За минулі роки в області було заявлено про будівництво 200 об’єктів. Втім, насправді ми сьогодні маємо величезну кількість недобудованих шкіл, садочків, лікарень. У кошторисі на 2019 рік зазначено 15 млрд грн., хоча бюджетних коштів на цей рік у 10 разів менше. Тобто закінчувати усі ці об’єкти планувалось наступні 10 років, а заморожені недобудови – це гроші у повітря»,- пояснив Святослав Олійник.
Голова облради розповів на прикладі конкретних об’єктів, що грошей на будівництво закладалось значно більше, ніж було потрібно. Зокрема, середня школа у Томаківці на папері коштувала втричі дорожче. Детальніше дивіться відео на сторінці облради в Інстаграм https://www.instagram.com/p/B4zi1o1gcgR/…
Окрім того, Святослав Олійник виказав свою категоричну позицію щодо виборів головних лікарів області. Керівник облради має намір змінити склад конкурсних комісій, що обирають кандидатів на посади лікарів.
«Прозорість роботи цих комісій викликала багато питань, — зазначив голова облради, — і разом з цим ми плануємо змінити принципи фінансування лікарень. Ми висуваємо нові вимоги до кандидатів на посади керівників лікарень. Вони мають представити на конкурс проекти з оптимізацією бюджетів установ та продемонструвати свої менеджерські здібності». Детальніше про це дивіться за посиланням https://www.instagram.com/p/B4zkkCNgiWG/…
Протягом ефіру торкнулись і політичних тем. «Людина Коломойського на каналі Пінчука? Від того, що мене називають людиною Коломойського я не страждаю!», — сказав Святослав Олійник.
Серед іншого голова облради розповів про свої стосунки з очільником ОДА Олександром Бондаренко:
«Людина він амбіційна, яка хоче залишитися в історії за якісь масштабні проекти, такі як аеропорт та об’їзна дорога. Повністю підтримую та буду допомагати!».
Щодо Бориса Філатова, Святослав Олійник заявив про існуючий діалог та плани у розвитку міста.
«У нас є суперечки щодо участі обласного бюджету у тих чи інших проектах міста, втім, ми постійно обговорюємо робочі питання, конструктивно їх вирішуємо і плануємо спільні дії, — підсумував голова обласної ради, — Дніпру потрібна допомога в будівництві і реконструкціях, і ми вже визначили сфери фінансування, які важливі для жителів міста!».

Детальніше тут https://www.instagram.com/p/B4zjxsDADhn/…